TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-11 05:45
Kininio kopūsto salotos su vištiena ir trynių padažu
Kininio kopūsto salotos su vištiena ir trynių padažu

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
1 vienetas kininių kopūstų (vidutinio)
200 gramų vištienos filė
10 gramų paprikos miltelių
10 gramų maltų juodųjų pipirų (apytikriai, pagal skonį)
10 gramų druskos (apytikriai, pagal skonį)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus (kepimui)
pagal poreikį sviesto (kepimui, tirpinto)
Padažui:
200 mililitrų augalinio aliejaus (nerafinuoto)
3 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų majonezo
50 gramų karštai rūkyta lašiša
20 mililitrų citrinų sulčių
1 šaukštas garstyčių
5 gramai maltų kajeno pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Padažui: į elektrinį trintuvą sudedame trynius, garstyčias, rūkytą lašišą, suberiame prieskonius, supilame aliejų, citrinos sultis. Viską sutriname iki vientisos konsistencijos masės.

2.
Šią masę kaitiname ant garų vonelės, nuolat maišydami, kol pradės tirštėti. Dedame majonezo ir toliau kaitindami, lėtai išmaišome iki vientisos konsistencijos masės.

3.
Juostelėmis arba kubeliais smulkiai supjaustome vištienos filė. Pagardiname druska, pipirais ir saldžiąja paprika.

4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepiname vištieną, kol apskrus.

5.
Kopūstą supjauname 1 cm juostelėmis ir sudedame į didelį indą. Rankomis atsargiai kopūstą pamaigome.

6.
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, ją pašlakstome šlakeliu alyvuogių aliejaus, šiek tiek sviesto. Dedame baltą duoną ir ją apkepame, kol taps traški ir auksinės spalvos.

7.
Kopūstus užpilame atvėsusiu padažu, sudedame atvėsusią vištieną, kad nesutrauktų kiaušinių trynių. Viską gerai išmaišome ir patiekiame su skrudinta balta duona.




admin · 2021-10-16 12:00 · 290 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt