INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
130 gramų cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų varškės 9%
5 šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papildomai:
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
pagal poreikį kvietinių miltų (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir išmaišyti elektriniu plaktuvu.
2.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinį, išplakti ir supilti plakinį į dubenį su sviestu, sudėti grietinę, įberti druskos ir išmaišyti.
3.
Į dubenį su paruošta mase įsijoti miltus, kepimo miltelius, suberti vanilinį cukrų ir mentele išmaišyti. Tešla šiek tiek lipo prie rankų, bet papildomai miltų daugiau nebėriau.
4.
Įdarui į dubenį sudėti varškę, įberti cukraus, miltų, vanilinio cukraus, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
5.
Stalviršį pabarstyti miltais, dėti paruoštą tešlą ir kočioti 1 - 1.5 cm storio (plonai kočioti nereikia) lakštą. Išspausti 9 cm skersmens apskritimus.
6.
Į kiekvieną paruoštą paplotėlį dėti paruošto įdaro, užlenkti, prispausti ar kaip kitaip užspausti pyragėlių kraštų nereikia.
7.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti, plakiniu aptepti paruoštus pyragėlius.
8.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus pyragėlius ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 18 - 20 minučių.