TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Fidelis Kantrimas Gražvyda Ervina
Traškūs bulviniai blynai su varškės padažu ir silke
Traškūs bulviniai blynai su varškės padažu ir silke

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
8 vienetai bulvių (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
pagal skonį prieskonių bulvėms
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
100 gramų varškės (apytikriai)
50 gramų grietinės (apytikriai)
1 pundelis krapų
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį druskos
Patiekiant:
100 gramų silkių filė (apytikriai)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nulupti ir sutarkuoti burokine tarka, jei susidarys skysčio, jį nupilti. Sutarkuotas bulves sudėti į dubenį.

2.
Į dubenį su bulvėmis įmušti kiaušinį, įberti miltų, pabarstyti prieskoniais bulvėms, pipirais, druska ir išmaišyti.

3.
Į keptuvę pilti aliejaus, dėt porą šaukštų bulvių masės ir kepti blynelius po kelias minutes iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.

4.
Padažui į dubenėlį dėti varškę, grietinę, įberti persilado prieskonių, druskos.

5.
Krapus susmulkinti ir suberti į dubenėlį su padažu, išmaišyti.

6.
Silkę supjaustyti.

7.
Iškeptus blynelius tiekti su silke ir paruoštu padažu.


Patarimai:

Jei blynai sugeria per daug aliejaus, iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklius.




admin · 2021-12-07 00:00 · 314 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt