INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
pagal skonį prieskonių bulvėms
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
100 gramų varškės (apytikriai)
50 gramų grietinės (apytikriai)
1 pundelis krapų
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį druskos
Patiekiant:
100 gramų silkių filė (apytikriai)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nulupti ir sutarkuoti burokine tarka, jei susidarys skysčio, jį nupilti. Sutarkuotas bulves sudėti į dubenį.
2.
Į dubenį su bulvėmis įmušti kiaušinį, įberti miltų, pabarstyti prieskoniais bulvėms, pipirais, druska ir išmaišyti.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus, dėt porą šaukštų bulvių masės ir kepti blynelius po kelias minutes iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.
4.
Padažui į dubenėlį dėti varškę, grietinę, įberti persilado prieskonių, druskos.
5.
Krapus susmulkinti ir suberti į dubenėlį su padažu, išmaišyti.
6.
Silkę supjaustyti.
7.
Iškeptus blynelius tiekti su silke ir paruoštu padažu.
Patarimai:
•
Jei blynai sugeria per daug aliejaus, iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklius.