TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Daržų diena, šv. Morkus Pasaulinė pingvinų diena Pasaulinė maliarijos diena
Rūkyta skumbrė su riešutais ir rūkytomis daržovėmis

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
2 vienetai skumbrės
200 gramų tamsaus alaus (nealkoholinio)
50 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų česnako
10 gramų prieskonių mišinio (balkanų)
10 gramų krapų
10 gramų petražolių
5 gramai kmynų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
200 gramų smidrų
100 gramų ridikėlių
50 gramų svogūnų laiškų
50 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų baltojo vyno acto
20 gramų žalumynų
20 gramų lazdyno riešutų
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Skumbrė gerai nuvaloma, išpjaunama filė, pabarstoma druska.

2.
Susmulkinami žalumynai, česnakai. Sumaišoma su kmynais ir alumi. Suberiamas prieskonių mišinys ir išmaišoma.

3.
Skumbrė apšlakstoma aliejumi, sudedamas marinatas. Paliekama marinuotis apie 30 minučių lauko temperatūroje.

4.
Kepsninėje suvienodinama temperatūra iki 60-70 C laipsnių temperatūros, ant žarijų dedamos vandenyje brinkintos rūkymui skirtos drožlės.

5.
Ant kepimo popieriaus dedama marinuota skumbrė ir rūkoma apie 1 valandą.

6.
Ridikėliai perpjaunami pusiau, smidrai nuvalomi, svogūnų laiškų galai nuplaunami. Daržovės sumaišomos su balto vyno actu, aliejumi, smulkintais žalumynais. Daržovės rūkomos 60 - 70 C laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 minučių. Prieš tiekiant, pabarstoma druska.

7.
Lazdyno riešutai susmulkinami. Kepami keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol gražiai apskrunda. Pabarstoma druska prieš tiekiant.

8.
Padažui apie 30 minučių nugarinamas skumbrės marinatas.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2021-10-17 06:00 · 276 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt