INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (apytikriai)
180 gramų kvietinių miltų
140 gramų cukraus
125 mililitrai pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Trynius su 100 g cukraus plakame elektriniu plakikliu, kol masė taps puri ir pabals.
2.
Sviestą išlydome, atvėsiname ir pusę supilame į kiaušinių masę. Supilame pieną ir viską išmaišome.
3.
Beriame druską, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
4.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.
5.
Pilame tešlą į apvalią 20-22 cm skersmens formą, ant viršaus sudedame supjaustytus obuolius, užpilame likusį sviestą ir pabarstome likusiu cukrumi.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Ar pyragas jau iškepęs, patikriname mediniu pagaliuku, - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.