TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2021-09-17 13:56
Keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir rūkytomis ausimis
Keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir rūkytomis ausimis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų konservuotų raudonųjų pupelių
200 gramų rūkytų kiaulių ausų
4 riekės šviesios duonos
100 gramų fermentinio sūrio
1 skiltelė česnako
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
3 šaukštai saldžiarūgščio padažo
1 šlakelis aštraus padažo (tokio tipo, kaip „Piri piri“ ar „Chipotle“)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Duoną supjaustome kubeliais.

2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame duonos kubelius iš visų pusių. Sudedame duoną ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius.

3.
Česnaką nulupame ir pasmulkiname. Duonos kubelius pabarstome druska ir smulkintu česnaku. Leidžiame atvėsti.

4.
Nuo raudonų konservuotų pupelių nupilame skystį ir leidžiame nusivarvėti.

5.
Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais. Rūkytas ausis, taip pat supjaustome nedidelėmis juostelėmis.

6.
Aštrų ir saldžiarūgštį padažą sumaišome.

7.
Į dubenį beriame pupeles, duonos ir sūrio kubelius, rūkytų ausų juostelės. Maišome mišrainę su padažu. Ir skanaujame iš karto, kad duona dar liktų traški.




admin · 2021-09-15 18:00 · 5 peržiūrėjo

Komentarai: