TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2021-09-17 13:11
Lėtai kepta sprandinė
Lėtai kepta sprandinė

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
2 kilogramai kiaulienos sprandinės (ar 3 kg, žr. patarimus dėl druskos)
30 gramų druskos (žr. patarimus)
pagal poreikį česnako
pagal poreikį rūkytos šoninės
pagal poreikį džiovintų žolelių mišinio (dašio, čiobrelio, raudonėlio)
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą (optimaliausias 2-3 kg gabalas) dedu į kepimo indą, naudoju akmens masės skardą. Mėsos viršų įpjaunu tinkleliu, apie 2cm gyliu. Į įpjovas prikaišau česnako riekelių, rūkytos šoninės juostelių, beriu džiovintų žolelių (dašio, čiobrelio, raudonėlio), palaistau trupučiu aliejaus. Kartu kepu ilguosius burokėlius, juos nulupu, supjaustau 4-5cm storio griežinėliais, dedu šalia kepsnio, pabarstau kmynais ir druska.

2.
Pirmas 3 h kepu 120 C, tuomet kaitrą didinu iki 200 C ir kepu apie 30 minučių.

3.
Taigi, kepsnį šaunate į orkaitę 8:30 ir lygiai 12:00 pietūs ant stalo. O ką jau kalbėti apie patogumą, kai mėsa pati sau gaminasi, o mes laiką leidžiame pavasarėjančioje gamtoje ir grįžę iš pasivaikščiojimo randame paruoštus pietus.


Patarimai:

Paruošimas nesudėtingas, svarbi tik viena proporcija – mėsos ir druskos santykis, optimaliausias 1 kg mėsos skaičiuojant 1 šaukštelį druskos (15 g). Taip pat ruošiu ir kumpį ar mentę.


Verta kepti tokį didesnį gabalą, nes atvėsusi mėsa puikiai tinka sumuštinių, makaronų, picų gamybai. Ar tiesiog ant ruginės duonos riekelės su aštriais krienais!




admin · 2021-09-15 12:00 · 7 peržiūrėjo

Komentarai: