TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2021-09-17 12:16
Minkštučiai beliašai su kopūstais
Beliašai su kopūstais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
400 gramų miltų
200 mililitrų kefyro
80 mililitrų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
30 gramų cukraus
4 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų raugintų kopūstų
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas aliejaus
Kepimui:
200 mililitrų aliejaus (apytikriai)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kambario temperatūros kefyrą išmaišyti su mielėmis, druska, cukrumi ir aliejumi. Įmaišyti išplaktą kiaušinį. Berti miltus ir minkyti tešlą. Jei tešla lipni, po truputį dar berti miltų. Tešlą uždengti ir palikti, kol paruošime įdarą.

2.
Įdarui aliejuje apkepinti smulkintą svogūną, sudėti raugintus kopūstus ir apie 20 minučių, patroškinti, kol išgaruos skysčio perteklius.

3.
Tešlą padalinti vieno dydžio kamuoliukais, kiekvieną formuoti į paplotėlį, į vidurį dėti įdaro, užlankstyti šonus, viduryje paliekant nedidelę skylutę.

4.
Kepti aliejuje, apkepant iš abiejų pusių, kol tešla gražiai paruduos.




admin · 2021-09-15 09:00 · 8 peržiūrėjo

Komentarai: