INGREDIENTAI: 2 vienetai poliarinės duonelės (naudojome „Gardėsio“ STREET FOOD)
100 gramų rikotos
0.5 vieneto obuolių (rūgštaus)
1 saujelė migdolų drožlių
1 saujelė gražgarsčių
2 riekelės vytinto kumpio
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis prieskoninių žolelių
Viršui:
3 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų ir sviestą. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir suberkite į keptuvę. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės. Užberkite druskos ir kepkite toliau, vis pamaišydami, kol taps visiškai minkšti. Suberkite cukrų ir kaitinkite nuolat maišydami, kol svogūnai taps karamelinės spalvos, saldaus kvapo ir skonio. Nuimkite nuo ugnies.
2.
Rikotą išmaišykite su druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Aptepkite duoneles.
3.
Ant viršaus paskleiskite karamelizuotus svogūnus, riekelėmis pjaustytą obuolį, dėkite gabalėlį vytinto kumpio.
4.
Papuoškite keliais gražgarsčių lapeliais, migdolų riekutėmis. Patiekite nedelsiant.