TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Ranka ranką prausia
Greitas ryžių troškinys su pievagrybiais ir sūriu
Greitas ryžių troškinys su pievagrybiais ir sūriu

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
250 gramų pievagrybių (pievagrybių arba apvirtų miško grybų)
200 gramų apvaliųjų ryžių (pvz., Arborio)
1 vienetas svogūnų
100 gramų kietojo sūrio
75 gramai šaldytų žirnelių
30 gramų sviesto
1 vienetas sultinio kubelių (naudojau „Gallina Blanca“ vištienos, krapų ir petražolių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 ir 1/4 litro vandens
šiek tiek petražolių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vandenį supilkite į vidutinio dydžio puodą. Kaitinkite, kol užvirs. Sudėkite sultinio kubelį, ugnį sumažinkite iki silpnos ir palikite lėtai kaisti.

2.
Įkaitinkite didelę keptuvę, supilkite į ją aliejų. Suberkite smulkiai kapotą svogūną ir kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, apie 4-5 minutes, kol svogūnai taps skaidrūs. Tuomet įdėkite į keptuvę vieną šaukštą sviesto, suberkite labai smulkiai sukapotas česnako skilteles ir riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Pamaišydami kepkite dar apie 4-5 minutes, kol pievagrybiai suminkštės. Pagardinkite džiovintais čiobreliais, druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Nuimkite nuo ugnies ir perdėkite į dubenį.

3.
Atlaisvintoje keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite antrą šaukštą sviesto. Suberkite apvaliagrūdžius ryžius ir kaitinkite, nuolat greitai maišydami, apie dvi minutes, kol ryžiai taps skaidrūs ir ims kvepėti.

4.
Į keptuvę su ryžiais pilkite puodelį sultinio ir dažnai pamaišydami kaitinkite, kol ryžiai sugers jį beveik visa. Tuomet pilkite dar puodelį sultinio ir toliau kaitinkite, vis pamaišydami, kol ryžiai jį sugers. Taip kartokite, pildami vis po puodelį sultinio, kol ryžiai taps al dente. Jie turi būti kreminės tekstūros, bet nesukritę ir nepraradę savo formos. Gali būti, kad neprireiks viso sultinio – virdami troškinį vis paragaukite.

5.
Kai ryžiai bus reikiamos konsistencijos, į keptuvę sudėkite keptus pievagrybius. Išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.

6.
Galiausiai įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį ir atšildytus žirnelius. Apibarstykite šviežiomis kapotomis petražolėmis ir patiekite nedelsiant.




admin · 2021-09-14 06:00 · 366 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt