INGREDIENTAI: 100 gramų kreminio sūrio (naudojau Filadelfijos tipo, tinka ir maskarponė)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
2 vienetai sausainių (ar vafliukų)
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Viršui:
1 šaukštas tirpios kavos (granulėmis)
1 šaukštas vandens (karšto)
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Sausainius sutrupinti iki smulkių, šlapio smėlio konsistencijos trupinukų. Berti lygiu sluoksniu į stiklines.
2.
Grietinėlę, kreminį sūrį ir vanilinį cukrų plakti šluotele arba elektriniu plakikliu iki standaus kremo (grietinėlės atskirai plakti nereikia). Kremą dėti ant sausainių.
3.
Tirpios kavos granules, vandenį ir cukrų plakti elektriniu plakikliu iki tirštos kremo konsistencijos. Plakimas užtrunka, todėl galima plakti su nedidelėmis pertraukomis, kad neperdegtų plakiklis. Pyragėlius užbaigti kremo sluoksniu.
Patarimai:
•
Kavos kremui tinka tik tirpios kavos granulės – nei su plikoma kava, nei su trys viename tipo kava norimo rezultato nepavyks išgauti.
•
Jeigu desertų netieksite iš karto, juos būtinai laikykite šaldytuve, kitaip kavos kremo viršus keičia tekstūrą – sutvirtėja.
•
Daugiau apie Dalgona kavos paruošimą galima rasti čia.
•
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..