INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Patiekiant:
1 saujelė mėlynių (naudojau šaldytas)
1 saujelė aviečių (naudojau šaldytas)
pagal poreikį cukraus pudros
Padažui:
500 mililitrų pieno
200 gramų vanilinių ledų
1 pakelis vanilinio pudingo milteliai (40 gr)
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę pertriname per sietelį. Įmaišome kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų. Masę išsukame. Suberiame manus ir kepimo miltelius. Išmaišome ir paliekame pastovėti apie 15 – 20 min.
2.
Formuojame varškėtukus aliejuje pavilgytomis rankomis ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengiame dangčiu, primažiname kaitrą ir pabaigiame kepti varškėčius.
3.
Gaminame padažą. Į stiklinę pilame 1/4 stiklinės pieno ir įmaišome pudingo miltelius ir cukrų. Likusį pieną pakaitiname. Į jį supilame paruoštą pudingo skystį. Gerai išmaišome ir pakaitiname apie porą minučių, kol padažas pradės tirštėti. Į pravėsusį pudingą įmaišome ledus.
4.
Varškėčius patiekiame aplietus padažu, pabarstome uogomis ir cukraus pudra.