INGREDIENTAI: 1 kilogramas cukinijų
500 gramų pomidorų
400 gramų pomidorų padažo
2 vienetai morkų (didesnių, apie 250 gramų)
1 vienetas paprikos (didesnės)
3 vienetai svogūnų
140 gramų cukraus
100 mililitrų aliejaus
80 mililitrų acto
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukinijas nulupti ir supjaustyti kubeliais. Papriką, morkas, svogūnus ir pomidorus supjaustyti kubeliais.
2.
Į didelį puodą pilti aliejų, įkaitinti, suberti svogūnus ir apkepti. Suberti morkas ir dar pakepti apie 5 min., sudėti pomidorus, cukiniją, paprikas. Įdėti pomidorų padažą, berti cukrų, druską, išmaišyti ir kaitinti ant nedidelės kaitros apie 40 min.
3.
Supilti actą ir virti dar apie 15 min. Jei norisi, pagardinti druska ir pipirais.
4.
Karštą padažą supilstyti į švariai išplautus ir iškaitintus sausus stiklainius. Sandariai užsukti stiklainius ir palikti, kad atvėstų.
5.
Atvėsusį padažą laikyti rūsyje ar kitoje vėsioje vietoje.