INGREDIENTAI: 1 vienetas vištos
6 šaukštai apelsinų sulčių
3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai balto sauso vyno
3 šaukštai raudonojo vyno acto
1 šaukštas česnako miltelių
2 šaukšteliai druskos
1.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis čiobrelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio malto kumino
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Galite kepti visą vištą arba ją supjaustyti į mažesnes dalis.
2.
Visus prieskonius ir skystus ingredientus sumaišome dideliame inde. Į jį dedame vištą, gerai ištriname prieskoniais visą išorę ir vidų. Indą su višta uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve 24 valandas, po 12 valandų galite vištą apversti.
3.
Vištą dedame į kepimo indą taip, kad vištos krūtinėlė būtų viršuje, užpilame marinato skysčiu. Jei norite galite kartu kepti ir bulves. Uždengiame kepimo indą folija, ir kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1,5-2 valandas, tada nuimame foliją ir kepame dar 20 - 30 minučių arba kepkite ilgiau vištą po folija ir pabaigoje kepimo įjunkite griliaus funkciją. Bekepant vištą, ją kas 20 minučių vis palaistykite inde esančiu skysčiu.
4.
Kepimo trukmė priklauso nuo vištos dydžio - kuo didesnė, tuo ilgiau reikės kepti. Ar višta iškepusi patikrinkite pradūrę odą prie blauzdelės – višta bus iškepusi, jei pradūrus išbėga skaisčios sultys, o mėsa neberausva. Jei kepate vištos dalis, tuomet kepti reikės žymiai trumpiau, apie 45 minutes su folija ir apie 10 - 15 minučių be folijos.