INGREDIENTAI: 800 gramų krevečių be kevalo
200 mililitrų grietinėlės
200 mililitrų sauso balto vyno
150 gramų pievagrybių (naudojau ruduosius)
100 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
6 skiltelės česnako
1 pundelis kalendros
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Krevetes išvalome, paliekame tik uodegėlę. Pievagrybius supjaustome riekelėmis, česnaką pasmulkiname.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame krevetes. Pagardiname druska, paprikų milteliais, česnaku. Pakepiname keletą minučių, kai pradės keistis krevečių spalva, taps lengvai rožinės, sudedame pievagrybius. Pakepiname dar keletą minučių. Supilame vyną. Leidžiame jam nugaruoti. Supilame grietinėlę ir pašildome vos vieną kitą minutę. Įspaudžiame citrinos sulčių, pabarstome kalendros lapeliais.
3.
Skanu krevetes valgyti su česnakiniu batonėliu.