INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų vandens
3 vienetai kiaušinių
160 gramų miltų
100 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
1/3 šaukštelio druskos
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto
8 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame eklerus: vandenį, supjaustytą sviestą, cukrų, druską pilame į puodą ir užviriname. Sumažiname ugnį iki vidutinės, nenuimdami nuo viryklės puodo, suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.
2.
Nukeliame puodą nuo viryklės, paliekame apie 4 minutes atvėsti.
3.
Į tešlą po vieną mušame kiaušinius ir lėtai, bet gerai maišome. Tešla turi būti minkšta, blizganti, elastinga, bet tvirta, pakankamai gerai laikanti savo formą. Todėl žiūrėkite, kiek kiaušinių įmušti - jei tešla jau reikiamos konsistencijos, daugiau kiaušinių nereikia (man užteko 3). Jei kartais įmušėte per daug kiaušinių, ir tešla pernelyg skysta, - grąžinkite puodą ant viryklės ir dar maišydami paplikykite tešlą, kol ji sutirštės, bet nepermaišykite ir neperlaikykite ant ugnies.
4.
Dedame po valgomąjį šaukštą tešlos ant kepimo skardoje patiesto popieriaus.
5.
Labai gerai įkaitiname orkaitę iki 210° C, kepame pyragėlius apie 25 minutes, kol jie švelniai paruduoja. Tuomet sumažiname ugnį iki 180° C ir kepame dar apie 10 minučių.
6.
Išjungiame orkaitę ir neatidarę durelių paliekame pyragėlius atvėsti orkaitėje - apie 20 - 30 minučių.
7.
Ruošiame kremą: želatiną užpilame 25 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti.
8.
Grietinėlę išplakame iki standumo, padedame į šaldytyvą.
9.
Šokoladą ir sviestą ištirpiname puode virš nedidelės ugnies, supilame ištirpintą želatiną. Atvėsiname. Sudedame grietinėlę ir nedideliu greičiu viską išplakame iki vientisos masės.
10.
Palaikome kremą šaldytuve iki tokios konsistencijos, kad galima būtų konditeriniu švirštu pildyti pyragėlius.
11.
Kremu pripildytus pyragėlius palaikome bent pusvalandį šaldytuve, kad kremas sustingtų. Skanaus!