INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
100 gramų pieno
100 gramų razinų
100 gramų džiovintų slyvų
60 gramų džiovintų abrikosų
6 šaukštai manų kruopų
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai grietinės
0.5 šaukšto vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, berti cukrų, druską, įmušti kiaušinius, sutrinti šakute arba elektriniu trintuvu.
2.
Pieną pilti į prikaistuvį, užvirti. Tuomet užpilti manų kruopas ir gerai išmaišyti, kad nesusidarytų gumuliukai.
3.
Į varškės masę supilti gauta manų kruopų košę, išmaišyti. Tuomet dėti grietinę, berti vanilinį cukrų, išmaišyti.
4.
Džiovintus vaisius užplikyti verdančiu vandeniu, nukošti, susmulkinti, sudėti į varškės masę, dėti razinas.
5.
Kepimo formą nutiesti kpimo popieriumi, sukrėsti paruoštą masę.
6.
Kepti įkaitintoje iki 160-170 laipnsių orkaitėje apie 35-50 minučių (priklausomai nuo apkepo storio).