TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-02-05 21:09
Keptas upėtakis su kaparėliais ir gorgonzolos sūrio polenta
Keptas upėtakis su kaparėliais ir gorgonzolos sūrio polenta

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 litras pieno
1 vienetas upėtakio filė
250 gramų kukurūzų kruopų
200 gramų gorgonzola sūrio
1 sauja slyviniai pomidorai
1 vienetas šalotinių svogūnų
pagal skonį majonezo
pagal poreikį sviesto
pagal skonį alyvuogių
pagal skonį kaparėlių
pagal skonį česnako
pagal skonį čiobrelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą pilame pieną, paliekame įkaisti.

2.
Slyvinis pomidorus ir alyvuoges pjauname pusiau.

3.
Susmulkiname šalotinį svogūną, česnaką.

4.
Į verdantį pieną beriame druskos ir kukurūzų kruopas, nuolatos maišome.

5.
Į puodą dedame gorgonzolos sūrį ir maišome toliau, kol polenta taps tiršta.

6.
Išvirusią polentą pilame į indą ir ant viršaus dedame sviesto gabalėlius.

7.
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus.

8.
Ant odelės pusės dedame upėtakio filė.

9.
Ant viršaus dedame čiobrelius, smulkintus svogūnus, česnakus, alyvuoges, pomidorus ir kaparėlius.

10.
Uždengiame keptuvę ir paliekame kepti apie 12 min.

11.
Upėtakio filė patiekiame kartu su polenta, keptais pomidorais ir alyvuogėmis, pagardiname šviežiais čiobreliais ir majonezu.




admin · 2024-12-29 02:33 · 41 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt