INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų (ilgesnių ir storesnių)
0.5 litro vandens
15 gramų druskos (1 didesnio šaukštelio)
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio prieskonių konservavimui (arba šaldytų krapų žiedynų ar kitų mėgiamų prieskonių)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Geriausia rinktis kuo ilgesnes ir storesnes morkas - tada ir juostos bus ilgesnės, dailesnės.
2.
Pirmiausia morkas nusiskutame, o tada ruošiame juostas. Plačiajuosčiu skustuku tiesiai į dubenį pjauname juostas (kaip parodyta video). Rekomenduoju gaminti dubenyje, nes po kurio laiko juostos suminkštės. Jei iškart dėtume į stiklainį, jos galite trupėti.
3.
Vandenyje išmaišome druską ir užpilame ant morkų. Beriame prieskonius ir rankomis išmaišome, jog viskas tolygiai pasiskirstytų. Juostas paslegiame lėkštute ar kitokiu svoriu, jog visos būtų panirusios.
4.
Indą su juostomis padedame šiltoje namų vietoje. Po 1-2 dienų pradės matytis susidarančios putos, kas reikš, jog prasidėjo fermentacija. Kai juostos įrūgs iki norimo skonio, perdadame jas į stiklainį ir laikome šaltai - šaldytuve arba rūsyje.