INGREDIENTAI: 0.5 vieneto brokolių
200 gramų salotų mišinio (mėgstamo)
2 vienetai agurkų
200 gramų vyšninių pomidorų
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 saujelė lukštentų saulėgrąžų
Užpilui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštelis medaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Brokolį supjaustome žiedais. Užpilame karštu vandeniu ir iš karto perliejame lediniu vandeniu. Atidedame į šalį nusivarvėti.
2.
Salotas nuplauname, nusausiname. Agurkus supjaustome griežinėliais, vyšninius pomidorus perpjauname per pusę, svogūną supjaustome pusžiedžiais.
3.
Užpilui gerai sumaišome aliejų, medų, garstyčias, actą, druską.
4.
Į salotinę dedame salotų lapelius, brokolį, agurką, pomidorą. Apšlakstome užpilu ir pabarstome kepintomis saulėgrąžomis.