TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-12-27 04:38
Natūraliai saldi obuolių tyrė žiemai be cukraus
Obuolių tyrė be cukraus



INGREDIENTAI:
3 kilogramai obuolių (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
3 saujos džiovintų vaisių (jeigu obuoliai saldūs, galima ir nedėti)
šiek tiek obuolių sulčių (arba vandens)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Džiovintus vaisius (jei naudojate) šiek tiek pasmulkinkite, jei jie didesni.

2.
Į didelį puodą dėkite obuolius, džiovintus vaisius ir įpilkite šiek tiek obuolių sulčių arba vandens (su obuolių sultimis man skaniau). Daug pilti nereikia, tik tiek, kad virdami obuoliukai neliptų prie puodo dugno, jeigu verdant matysite, kad skysčio pritrūksta, visada galėsite įpilti dar. Pridenkite puodą dangčiu ir virkite and vidutinės ugnies, karts nuo karto pamaišydami kol obuoliai bus minkšti, šiek tiek sukris.

3.
Tada sutrinkite juos iki vientisos tyrelės. Tą galite daryti kombainu, bet aš paprastai sutrinu rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) tiesiai puode. Paragaukite, ar patinka tyrės skonis. Galite ją pagardinti cinamonu, muskatu, gvazdikėliais ar kitais mėgiamais prieskoniais. Jeigu norisi kiek saldesnės tyrės (obuoliai juk būna skirtingai saldūs), galite tyrę paskaninti trupučiu medaus, klevų sirupo ar kitokio saldumo.

4.
Tyrę užvirinkite ir dar karštą supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius, palikdami daugmaž 1 cm nuo viršaus tuščią. Užsukite sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Šiltai apklokite (kaldromis, striukėmis ar kuo tik turite) ir palikite visiškai atvėsti.

5.
Aš obuolių tyrę laikau rūsyje, bet galite laikyti ir sandėliuke ar spintelėje, svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.




admin · 2024-12-01 02:33 · 31 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt