INGREDIENTAI: 500 gramų viso grūdo kvietinių miltų
350 mililitrų vandens (drungno)
200 gramų cukinijų
11 gramų sausų mielių
1 šaukštelis druskos
pagal poreikį sėklų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukinijas sutarkuojame ir sumaišome su vandeniu. Suberiame miltus, sausas mieles, druską ir viską gerai išmaišome.
2.
Duonelės formą išklojame kepimo popieriumi arba patepame aliejumi.
3.
Gautą masę sudedame į kepimo formą, užklojame švariu rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje 50 minučių, kad pakiltų.
4.
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Naudojame funkciją su vėjeliu.
5.
Iškilusią duonelę apibarstome sėklomis ir dedame į orkaitę. Kepame 45-55 minutes kol gražiai paruduos. Atvėsiname ir ragaujame!