INGREDIENTAI: 450 gramų filo tešlos (1 pakelio)
Įdarui:
3 vienetai bulvių (virtų)
100 gramų žaliųjų žirnelių
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas aitriųjų pipirų (nedidelio, smulkinto)
2 šaukštai kalendros (smulkintos)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas mėtų ( lapelių, smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Virtas bulves sutriname, svogūną susmulkiname mažais kubeliais.
2.
Įdarui sumaišyti trinta bulves, žirnelius, svogūnus, pipirus, žalumynus, apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti druska ir pipirais.
3.
Imame po vieną filo tešlos lakštą, o kitus uždengiame drėgnu rankšluosčiu, kad tešla neišdžiūtų. Lakštą išilgai supjaustome į 5 arba 6 juosteles.
4.
Į kiekvienos juostelės viršutinį kampą dedame įdaro šaukštą ir tą kampą lenkiame link krašto. Viršutinį kampą lenkiame link kito krašto, kad perlenkimas būtų trikampio formos. Taip lankstome visą juostą, kol susivynios visa. Šonus patepame aliejumi, kad šonai priliptų.
5.
Pyragėlius dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepame iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min., kol gražiai paruduos.