INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
2 vienetai jautienos antrekoto
100 gramų mocarela sūrio
100 gramų sūrio (naudojau Grana Pedano)
1 vienetas citrinų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 pundelis baziliko
1 pundelis gražgarsčių
1 pundelis špinatų
Padažui:
2 vienetai paprikos
1 vienetas svogūnų
1 pundelis petražolių
3 skiltelės česnako
1 šlakelis balzaminio acto
1 šaukštelis raudonėliai
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
pagal poreikį druskos
Tešlai:
1 kilogramas kvietinių miltų
850 mililitrų vandens
20 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų raugo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Picos pagrindo gamyba. Inde sumaišyti miltus, vandenį, 20 g alyvuogių aliejaus, 20 g druskos ir duonos raugo. Viską gerai išminkyti ir palaikyti šaldytuve 48 valandas.
2.
Tuomet tešlą formuoti ir kepti orkaitėje apie 5-8 minutes 250-300 laipsnių temperatūroje.
3.
Čimičiuri padažo ruošimas. Į indelį sudėti raudonėlį, česnaką, petražoles, maltą čili, druską, pipirus, šlakelį aliejaus, šlakelį acto ir viską sutrinti. Palaikyti šaldytuve 24 valandas.
4.
Antrekoto ruošimas. Antrekotus kepti ant grotelių iš abiejų pusių. Druska ir pipirais barstyti, kai iškeps.
5.
Prieš pat pabaigą, antrekotus patepti čimičiuri padažu. Prie antrekotų iškepti ir pjaustytas saldžiąsias paprikas.
6.
Picos ruošimas. Picos pagrindą ištepti konservuotais pomidorais, sudėti pjaustytą antrekotą, užberti sūrio ir kepti grilyje apie 5 minutes. Ant iškepusios picos dėti chimi churi padažą.
7.
Šalia patiekti keptas paprikas.