TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gomantas Eibartė Honorijus Alberta Norgaudas Girenė Honoratas Tomas
Sviestinė duona su mocarela ir česnakais
Sviestinė duona su mocarela ir česnakais

Porcijų skaičius: 1


INGREDIENTAI:
Raugui:
50 mililitrų pieno
20 gramų šlapių mielių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštas kvietinių miltų
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų (persijotų)
100 mililitrų vandens
70 gramų sviesto (minkšto)
2 vienetai kiaušinių trynių
1 sauja petražolių (smulkintų)
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
100 gramų sviesto (minkštos)
50 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 saujelė žalumynų (smulkintų)
Papildomai:
šiek tiek riebalų (formai patepti)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Raugui pieną pašildome iki šiltumo (kad, užlašinus ant delno turi jaustis šilumą, bet nedegintų). Sudedame mieles, suberiame cukrų ir miltus, išmaišome. Paliekame 5 min “užaugti“.

2.
Tešlai vandenį šiek tiek pašildome.

3.
Į dubenį beriame persijotus miltus, pilame raugą, šiltą vandenį, dedame minkštą sviestą, smulkintas petražoles, trynius, beriame druską bei pipirus. Užminkome elastingą tešlą. Tešlą užklojame rankšluosčiu ir paliekame 1 val “užaugti“.

4.
Įdarui minkštą sviestą sumaišome su smulkintais česnakais ir žalumynais.

5.
Tešlą iškočiojame stačiakampio forma, tepame sviestą, beriame sūrį. Tešlą pjaustome peiliu į mažesnius stačiakampius, juos sulenkiam per pusę ir dedame į riebalais išteptą kekso formą (mano 16x11 cm), perpjauta puse į viršų ir taip susluoksniuojame duonelę.

6.
Kepame duoną iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.




admin · 2024-09-24 15:33 · 77 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt