INGREDIENTAI: 800 gramų upėtakio (vaivorykštinio, 4 gabalėlių)
4 griežinėliai citrinų
1 šaukštelis citrininių pipirų
1 šaukštelis persilado prieskonių
pagal skonį druskos
Garnyrui:
1 vienetas poro
2 vienetai morkų
200 gramų moliūgų
1 sauja šparaginių pupelių
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Upėtakį pabarstome druska, pipirais, prieskoniais.
2.
Į kepimo indą dedame po griežinėlį citrinos. Ant jos uždedame po gabalėlį žuvies.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
4.
Garnyrui moliūgą ir česnaką nulupame, morkas nuskutame.
5.
Česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, porą griežinėliais, moliūgą plonais pailgais gabalėliais, morką supjaustome daržovių skustuku plonomis juostelėmis.
6.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame porą, česnaką ir pakepiname, kol pasklis aromatas. Sudedame šparagines pupeles ir pakepiname keletą minučių. Vėliau sudedame morkas ir moliūgą, pakaitiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės, bet dar liks traškios. Pabarstome druska, pipirais.