INGREDIENTAI: 200 gramų lašišos (keptos arba troškintos)
110 gramų marinuotų pievagrybių
0.5 vieneto obuolių
50 gramų raudonosios paprikos (arba bulgariško pipiro, apytikriai)
40 gramų fermentinio sūrio
1/3 vieneto citrinų
pagal skonį majonezo
pagal skonį trijų pipirų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišą susmulkinti, citriną supjaustyti mažais, plonais gabalėliais. Obuolį, pievagrybius ir papriką supjaustyti kubeliais. Fermentinį sūrį sutarkuoti.
2.
Į lėkštę dėti konditerinį žiedą ir pradėti sluoksniuoti salotas. Pirmiausia dėti lašišą, paskirstyti per visą plotį, pabarstyti druska ir aptepti majonezu. Tuomet išdėlioti citriną, obuolius, aptepti majonezu. Sudėti pievagrybius, pabarstyti pipirais, užtepti majonezo, sudėti paprikas, sutepti majonezu ir pabarstyti sūriu.
3.
Prieš tiekiant konditerinį žiedą nuimti.
Patarimai:
•
Sluoksniuoti galima ir skaidriame inde.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"