TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Naminiai sūdyti ar rūkyti lašiniai
Naminiai sūdyti ar rūkyti lašiniai

Porcijų skaičius: 30


INGREDIENTAI:
3 kilogramai žali lašiniai
1 kilogramas rupios druskos
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis maltų kmynų
1 šaukštelis džiovintų petražolių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų kadagio uogų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašinius supjaustau plytos didumo gabalais, nuplaunu, nusausinu popieriniais rankšluosčiais, gabalus sudedu į puodą ir užberiu druska. Ją gerai įtrinu į lašinius, beriu rūkytos paprikos miltelius, juos tolygiai paskirstau, puodą dengiu dangčiu ir statau rūsy ar ant šaldytuvo lentynos.

2.
Penkias-šešias dienas lašinukus reikia kartą per dieną prisiminti, ištraukti puodą ir, nuėmus dangtį, gabalus pavartyti, palaistyti druskos tirpalu (jei toks susidaro) arba tiesiog dar kartą pamaigyti gabalus, kad druska ir paprika kuo tolygiau pasiskirstytų.

3.
Po penkių-šešių dienų lašinius traukiu lauk, sudedu ant popierinio rankšluosčio apdžiūti, tuomet įtrinu prieskonių mišiniu, jei norisi lengvo dūmo poskonio, naudoju rūkytos paprikos miltelius. Taip paruoštus lašinius susuku į kepimo popierių ir laikau šaldytuve.  Po 2-3 dienų jau ragaujame, laikomi šaltai taip ruošti lašiniai puikiai laikosi 3-4 mėnesius.

4.
Jei gaminame rūkytą variantą, kiekvieną gabalą įvynioju į marlę ar specialų tinklelį mėsos rūkymui ir siunčiu vyrą į rūkyklą. Esame rūkę šlapia obelimi, slyva, bet gardžiausias - alksninis dūmas. Mūsų rūkykla karštoji, todėl lašinius dūmyjam tik kelias valandas, kitaip visi riebalai suvarvėtų šuniui ant uodegos..

5.
Rūkytus lašinukus sandėliuoju rūsy, o neturint šaltų patalpų visada išgelbės šaldytuvas.




admin · 2024-09-20 03:33 · 56 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt