TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-10-22 22:17
Paprastas purus biskvitinis pyragas su uogomis
Paprastas purus biskvitinis pyragas su uogomis

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
125 gramai cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba citrinos, nebūtina)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto (arba vanilės pastos)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį braškių (arba kitų mėgstamų vaisių, uogų)
pagal skonį migdolų drožlių (nebūtina)
Patiekiant:
pagal skonį cukraus pudros (nebūtina)
pagal skonį ledų (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros.

2.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi arba aptepti aliejumi/sviestu ir padengti miltais. Naudojau 21x14cm formą, galima keisti ir maža apvalia kepimo forma.

3.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į dubenį su tryniais pilti alyvuogių aliejų, dėti vanilę, išmaišyti.

4.
Į dubenį su baltymais berti cukrų, išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų.

5.
Į baltymus atsargiai įmaišyti trynių masę, tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, migdolų drožles ir įsijoti miltus, kepimo miltelius, berti druską, išmaišyti.

6.
Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo indą, ant viršaus pridėti pjaustytų braškių, migdolų plokštelių.

7.
Dėti į orkaitę ir kepti 40-45 minutes (tikriname su mediniu pagaliuku, kai tešla nebelips - pyragas iškepė, o laikas labai priklauso nuo pačios orkaitės, tad jei jūsų stipriai kaitina, patikrinkite su mediniu pagaliuku po 20-30 minučių).

8.
Pyragą atvėsinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su ledais. Beje, prie vaisinių pyragų labai tinka į ledus įmaišyti švieži bazilikai.




admin · 2024-09-21 03:33 · 53 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt