INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
125 gramai cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba citrinos, nebūtina)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto (arba vanilės pastos)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį braškių (arba kitų mėgstamų vaisių, uogų)
pagal skonį migdolų drožlių (nebūtina)
Patiekiant:
pagal skonį cukraus pudros (nebūtina)
pagal skonį ledų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi arba aptepti aliejumi/sviestu ir padengti miltais. Naudojau 21x14cm formą, galima keisti ir maža apvalia kepimo forma.
3.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į dubenį su tryniais pilti alyvuogių aliejų, dėti vanilę, išmaišyti.
4.
Į dubenį su baltymais berti cukrų, išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų.
5.
Į baltymus atsargiai įmaišyti trynių masę, tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, migdolų drožles ir įsijoti miltus, kepimo miltelius, berti druską, išmaišyti.
6.
Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo indą, ant viršaus pridėti pjaustytų braškių, migdolų plokštelių.
7.
Dėti į orkaitę ir kepti 40-45 minutes (tikriname su mediniu pagaliuku, kai tešla nebelips - pyragas iškepė, o laikas labai priklauso nuo pačios orkaitės, tad jei jūsų stipriai kaitina, patikrinkite su mediniu pagaliuku po 20-30 minučių).
8.
Pyragą atvėsinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su ledais. Beje, prie vaisinių pyragų labai tinka į ledus įmaišyti švieži bazilikai.