TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-10-22 22:13
Naminė pica su vištiena
Naminė pica su vištiena

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų vištienos filė
150 mililitrų barbekiu padažo
1 vienetas rausvųjų svogūnų
100 gramų fermentinio sūrio
pagal poreikį mocarela sūrio
pagal skonį pomidorų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų vandens (šilto)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį (užlašinus ant delno turi jaustis šiluma, bet neturi deginti) suberti cukrų, mieles, druską, supilti aliejų. Palikti kelias minutes, kol pradės veikti mielės. Suberti miltus ir išminkyti tešlą. Palikti šiltai, kol pakils dvigubai.

2.
Ant vištienos pilti šiek tiek kepsnių padažo, berti druskos, pipirų ir išmaišyti, kad visa vištiena pasidengtų padažu. Prieš beriant druską, reiktų paragauti padažą ir įsivertinti jo sūrumą. Palikti šaldytuve, kad vištiena bent pusvalandį pasimarinuotų.

3.
Vištieną iškepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atvėsinti.

4.
Iš pasiruoštos picos tešlos išeina didelė, orkaitės skardos dydžio pica arba galima formuoti keletą mažesnių. Pakilusią tešlą ant darbastalio lengvai paminkyti keletą kartų (palikti vieną tešlos gabalą arba padalinti į norimą skaičių mažesnių gabalėlių) ir pridengus plėvele kildinti dar apie 20 min.

5.
Supjaustyti svogūnus, atvėsusią vištieną, mocarelą, pomidorus norimo dydžio gabaliukais, sutarkuoti fermentinį sūrį.

6.
Suformuoti picos pagrindą, dėti į skardą. Aptepti barbekiu padažu (galima įmaišyti pora šaukštų paprasto pomidorų padažo), dėti vištienos ir mocarelos gabaliukus, ant viršaus pomidorus ir svogūną, užberti fermentinį sūrį.

7.
Kepti 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.




admin · 2024-09-17 15:33 · 51 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt