INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių
200 gramų vištienos šlaunelių mėsos
2 vienetai kiaušinių
100 gramų pieno
100 gramų svogūnų
100 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų sviesto
20 gramų česnako
pagal poreikį žalumynų
pagal skonį druskos
Padažui:
200 gramų pieno
100 gramų grietinėlės
50 gramų džiovintų baravykų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuvalytos bulvės sutarkuojamos per smulkią tarką.
2.
Į keptuvę pilamas aliejus, dedamas sviestas, kaitinama, kol ištirps. Suberiami smulkinti svogūnai, česnakai ir kepama apie 10 minučių.
3.
Į keptuvę pilamas pienas ir užverdamas. Užvirusį pieną iš karto užpilti į dubenį su tarkuotomis bulvėmis, viskas išmaišoma.
4.
Įmušami kiaušiniai ir sudedama druska, viskas išmaišoma.
5.
Indas, kuriame bus kepamas bulvių pyragas, aptepamas alyvuogių aliejumi, sudedama paruošta bulvių masė.
6.
Vištienos šlaunelių mėsa susmulkinama ir pabarstoma smulkintais žalumynais, pašlakstoma aliejumi ir pabarstoma druska.Paruošta vištiena sudedama į bulvių masę.
7.
Viršus sulyginamas ir kepamas iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
8.
Padažui džiovinti baravykai išmirkomi šaltame vandenyje apie 2-3 valandas, kol suminkštėja.
9.
Baravykai supjaustomi norimo dydžio gabaliukais ir sudedami į puodą.Užpilama grietinėle ir pienu. Verdama ant silpnos kaitros, kol kepa pyragas, apie 30 minučių. Pagardinama druska.
10.
Paruoštas pyragas tiekiamas su džiovintų baravykų padažu ir dekoruojama.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.