TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Aluje troškinti šonkauliukai
Aluje troškinti šonkauliukai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos šonkaulių
250 mililitrų tamsaus alaus (tinka ir nealkoholinis)
3 vienetai svogūnų (didesnių arba 4 mažesnių)
3 šaukštai pomidorų padažo
2 skiltelės česnako (didesnių arba 3 mažesnių)
2 šaukštai kvietinių miltų
pagal skonį prieskonių šonkauliukams
pagal skonį česnakiniai pipirai
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos šonkauliukus supjaustyti, pagardinti prieskoniais ir palikti marinuotis nakčiai.

2.
Marinuotus kiaulienos šonkauliukus apibarstyti miltais.

3.
Į keptuvę sudėti šonkauliukus, apkepti iš abiejų pusių. Apkeptus šonkauliukus sudėti į lėkštę.

4.
Svogūnus susmulkinti.

5.
Į keptuvę berti svogūnus ir apkepti iki kol suminkštės, tuomet ant svogūnų sudėti šonkauliukus. Pakepti porą minučių, tuomet supilti alų, sudėti pomidorų padažą, išspausti česnaką, pabarstyti pipirais ir druska. Uždengti keptuvę ir troškinti apie 40 minučių. Troškinantis šonkauliukams į keptuvę įpyliau šiek tiek vandens, todėl stebėkite padažo tirštumą ir reguliuokite jį pagal save.




admin · 2024-09-17 03:33 · 70 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt