INGREDIENTAI: 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3 šaukštai uogienės (rinkitės rūgštesnę)
2 šaukštai grietinės
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sluoksniuotą tešlą supjaustome piršto storio šiaudeliais. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 min, kol tešla iškeps ir gražiai paruduos.
2.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu ir grietine. Įspaudžiame citrinos sulčių ir išmaišome.
3.
Kelis šiaudelius (3 – 4) sutrupiname iki trupinių, naudosime desertui apvolioti.
4.
Desertą aš ruošiau ant maistinės plėvelės, man taip patogu buvo jį suformuoti. Dedame 4 pirštelius, tepame gausiai kremu, ant viršaus šiek tiek patepame uogiene. Dedame vėl sluoksniuotos tešlos šiaudelius, vėl tepame kremu, uogiene. Ant viršaus rikiuojame šiaudelius. Tvirtai susukame į ritinėlį ir dedame į šaldytuvą skoniams susidraugauti. Man išėjo 2 tinginių Napoleono ritinėliai.
5.
Skaniausia, kai desertas bent naktį pastovi šaldytuve. Tada jį išvyniojame iš maistinės plėvelės ir apvoliojame trupiniuose.