TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tinginių Napoleonas su uogiene
Tinginių Napoleonas su uogiene

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3 šaukštai uogienės (rinkitės rūgštesnę)
2 šaukštai grietinės
0.5 vieneto citrinų (sulčių)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sluoksniuotą tešlą supjaustome piršto storio šiaudeliais. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 min, kol tešla iškeps ir gražiai paruduos.

2.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu ir grietine. Įspaudžiame citrinos sulčių ir išmaišome.

3.
Kelis šiaudelius (3 – 4) sutrupiname iki trupinių, naudosime desertui apvolioti.

4.
Desertą aš ruošiau ant maistinės plėvelės, man taip patogu buvo jį suformuoti. Dedame 4 pirštelius, tepame gausiai kremu, ant viršaus šiek tiek patepame uogiene. Dedame vėl sluoksniuotos tešlos šiaudelius, vėl tepame kremu, uogiene. Ant viršaus rikiuojame šiaudelius. Tvirtai susukame į ritinėlį ir dedame į šaldytuvą skoniams susidraugauti. Man išėjo 2 tinginių Napoleono ritinėliai.

5.
Skaniausia, kai desertas bent naktį pastovi šaldytuve. Tada jį išvyniojame iš maistinės plėvelės ir apvoliojame trupiniuose.




admin · 2024-08-19 03:33 · 110 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt