INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių
125 gramai kreminio sūrio
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį laiškinių česnakų (smulkintų arba kitų žalumynų)
pagal poreikį silkės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves gerai nuplauti, kiekvieną suvynioti į foliją.
2.
Kepti įkaitintoje iki 200 C orkaitėje (režimas viršus+apačia be vėjelio) 1 val.
3.
Iškeptas bulves perpjauti pusiau ir išskobti vidų.
4.
Išskobtą masę dėti į dubenėlį, sutrinti šakute, įmaišyti sviestą, kreminį sūrį, berti druską, smulkintus laiškinius česnakus.
5.
Paruoštą masę grąžinti į likusius bulvių laivelius.
6.
Bulves sudėti į kepimo indą ir kepti 200 C orkaitėje 20 min.
7.
Silkę supjaustyti gabalėliais ir sudėti ant bulvių.