INGREDIENTAI: 400 gramų obuolių (pjaustytų skiltelėmis)
300 gramų rikotos sūrio
3 vienetai kiaušinių
130 gramų maltų migdolų
120 gramų cukraus
1 vienetas apelsinų
70 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
70 mililitrų apelsinų sulčių
30 gramų kukurūzų krakmolo
10 gramų kepimo miltelių
5 gramai sodos (kepinių)
1 šaukštas cukraus miltelių
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Apelsiną ir obuolių skilteles pasmulkinkite peiliu. Sudėkite vaisius į smulkintuvą, supilkite apelsinų sultis ir sutrinkite iki tyrės.
2.
Kiaušinius su druska ir cukrumi išplakite iki standžių putų. Į plakinį įmaišykite rikotą ir vaisių tyrę. Į šią masę įmaišykite maltus migdolus, kukurūzų krakmolą bei kepimo miltelius ir sodą.
3.
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens formą ir pašaukite į 180–200 °C orkaitę. Kepkite apie 1 val
4.
Iškepto pyrago konsistencija labai drėgna, o tekstūra – šilkinė. Patiekdami pyragą apiberkite milteliniu cukrumi. Skanus ir karštas, ir šaltas.
Patarimai:
•
Apelsino žievelės nenulupkite – ji svarbus šio pyrago prieskonis.