TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gomantas Eibartė Honorijus Alberta Norgaudas Girenė Honoratas Tomas
Kepenėlių apkepas
Kepenėlių apkepas

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų vištų kepenėlių
100 gramų pievagrybių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis maltų kmynų
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Užpilui:
150 gramų grietinės, 30% riebumo
2 vienetai kiaušinių
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis muskato (tarkuoto)
pagal skonį česnako granulės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kepenėles supjaustykite gabalėliais, grybus - šiaudeliais ar griežinėliais, morką rupiai sutarkuokite, susmulkinkite svogūną.

2.
Keptuvėje su šaukštu aliejaus iki skaidrumo pakepinkite svogūną, pridėkite morką, po kelių minučių berkite pievagrybius, prieskonius ir kaitinkite, kol išgaruos sunka. Paruoštomis daržovėmis išklokite kepimo formos ar orkaitės indo dugną.

3.
Keptuvėje su likusiu aliejumi kelias minutes pakepinkite kepenėles. Paskaninę druska, sudėkite ant daržovių.

4.
Užpilui kiaušinius, grietine ir prieskonius išplakite ir pilkite ant apkepo.

5.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.




admin · 2024-08-06 03:33 · 118 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt