TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Minkšti bulvių virtinukai su grietinėlės ir daržovių padažu
Bulvių virtinukai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
800 gramų bulvių (krakmolingų, virtų su lupena)
130 gramų kvietinių miltų
130 gramų manų kruopų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
300 mililitrų grietinėlės, liesos
200 mililitrų daržovių sultinio (apytikriai)
40 gramų sviesto (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį šaldytų daržovių (atitirpintų)
pagal skonį krapų (smulkintų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nulupti, sutarkuoti smulkia tarka arba sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinį, berti druską, pipirus, muskatą, išmaišyti. Suberti manų kruopas, miltus ir minkyti tešlą. Dėti į dubenį, uždengti dangčiu ir palikti pastovėti 1 valandą.

2.
Imti dalį tešlos, iškočioti pailgą volelio formą, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir formuoti virtinukus.

3.
Į puodą pilti vandens, įberti druskos, užvirti, sudėti virtinukus ir virti kelias minutes iki kol iškils, tuomet sudėti į koštuvą ir nuvarvinti vandenį.

4.
Padažui į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, sudėti pusę virtinukų (likusius užšaldau, bet jei norite, galite troškinti visus), apkepti apie minutę. Tuomet sudėti daržoves, įpilti grietinėlę, sultinį, įberti druskos, pipirų, krapų ir kelias minutes patroškinti.




admin · 2024-07-20 15:33 · 187 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt