INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų
2 vienetai pomidorų (nedidelių)
1 saujelė svogūnų laiškų (smulkintų)
1 saujelė krapų (smulkintų)
1 šaukštelis grietinės
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
4 vienetai agurklės lapų (ir žiedų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Agurkus perpjauti per pusę išilgai, išskobti vidų, pabarstyti druska. Išskobtą dalį agurko ir vieną pomidoriuką supjaustyti kubeliais, įberti susmulkintus krapus, svogūno laiškus, druską, pipirus, įdėti grietinę ir viską išmaišyti.
2.
Įdarą sudėti į agurko "laivelius". Agurklės lapą persmeigti mediniu smeigtuku - įsmeigti kaip laivelio burę. Papuošti agurklės žiedais ir išpjaustytu antru pomidoriuku.