INGREDIENTAI: 6 vienetai portabello grybų (arba 12 mažų pievagrybių)
150 gramų rikotos sūrio
150 gramų parmezano sūrio (tarkuoto)
100 gramų mocarela sūrio
2 šaukšteliai petražolių (trintų)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
2 vienetai pomidorų
Padažui:
150 gramų baziliko (šviežio)
1 skiltelė česnako
3 šaukštai vandens
3 šaukštai migdolų (kepintų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grybams paruošti, inde sumaišyti rikotą, pusę pakelio parmezano, mocarelą, pjaustytas petražoles ir pipirus. Išpjauti grybų kotelius ir į juos sudėti sūrių mišinį.
2.
Ant viršaus uždėti skiltelę pomidoro. Kepti ant folijos apie 8 minutes.
3.
Padažui paruošti, sutrinti baziliką, migdolus, česnaką.
4.
Sudėti likusį parmezaną, įpilti aliejaus, vandens. Viską sumaišyti ir uždėti ant iškepusių grybų.