INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
200 gramų sviesto
180 gramų kvietinių miltų
4 vienetai obuolių (didesnių arba 5 mažesnių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis rudojo cukraus
pagal poreikį aviečių (tinka šaldytos arba kitos uogos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, vanilinį cukrų, gerai išplakti elektriniu plakikliu. Tuomet ištirpinti sviestą, atvėsinti, supilti į dubenį su plaktais kiaušiniais, po truputį nuolat maišant berti miltus su kepimo milteliais ir druska.
2.
Supjaustyti obuolius skiltelėmis.
3.
Dalį obuolių sudėti į paruoštą tešlą, o kitus pasilikti viršui.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
5.
Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą, tuomet sudėti likusius obuolius ir švelniai įspausti avietes. Viršų pabarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių.