INGREDIENTAI: 350 gramų kvietinių miltų
200 gramų pieno
1 vienetas kiaušinių (+ vieno aptepimui)
25 gramai sviesto (kambario temperatūros)
25 gramai aliejaus
5 gramai sausų mielių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis acto
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pieną pilti į prikaistuvį, pašildyti, tuomet berti cukrų, mieles, išmaišyti, palaukti kol suputos.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinį, berti druską, pilti aliejų išmaišyti. Tuomet berti miltus, kepimo miltelius, supilti pieną, išmaišyti ir paminkyti, pilti actą, dėti kambario temperatūros sviestą ir užminkyti tešlą.
3.
Paruoštą tešlą atidėti, kad pakiltų.