INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos šoninės su odele
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį druskos
Padažui:
150 gramų vyšninių pomidorų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 pundelis petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šoninę nusausinti popieriniu virtuviniu rankšluosčiu ir apibarstyti paprikos ir kumino milteliais, pipirais ir šaukšteliu druskos. Prieskonius gerai įtrinti.
2.
Kepimo formą iškloti folija. Dėti šoninę odele į viršų, pabarstyti druska. Paskirstyti tolygiai per visą odelę, kad pilnai pasidengtų.
3.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos storio ir dydžio. Druskos plutelė turi atšokti nuo šoninės odos.
4.
Mėsą ištraukti, nuimti druskos plutelę. Tuomet įkaitinti orkaitę iki 250 C laipsnių temperatūros ir dar mėsą kepti apie 15 minučių arba iki kol odelė taps traški.
5.
Padažui į pomidorus supjaustyti smulkiais kubeliais, susmulkinti česnaką, petražoles.
6.
Į dubenį sudėti pomidorus, česnaką, garstyčias, petražoles, įberti druskos, pipirų, įpilti aliejaus iki norimos padažo konsistencijos ir gerai išmaišyti.
7.
Kiaulienos šoninę supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir patiekti su padažu, norimu garnyru.
Patarimai:
•
Jei orkaitėje maksimali temperatūra yra 230 laipsnių, tuomet naudokite funkciją su vėjeliu, kuri skirta grilinimui. Odelė gražiai apskrus ir bus traški.
•
Rinkitės vienodo storio mėsos gabalą, bus lengviau tolygiai jį išlepti.