INGREDIENTAI: 400 gramų krevečių (naudojau tigrines, apytikriai)
1 vienetas žaliųjų citrinų
3 skiltelės česnako (apytikriai)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 pundelis žalumynų (kalendros, krapų ar petražolių)
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Česnako skilteles susmulkinti.
2.
Keptuvę įkaitinti, įpilti aliejaus, įdėti gabaliuką sviesto, česnaką ir pakepti apie minutę iki kol pasklinda aromatas, bet neperkepinkite.
3.
Tuomet į keptuvę sudėti krevetes ir apkepti iš abiejų pusių apie porą minučių iki kol pakeičia spalvą, labai svarbu neperkepti, nes kitaip bus guminės.
4.
Citriną supjaustyti skiltelėmis, žalumynus pasmulkinti.
5.
Į lėkštę sudėti krevetes, sudėti citrinos skilteles, pabarstyti žalumynais. Prieš valgant, ant krevečių išspausti citrinos skiltelės sulčių.
6.
Tiekiau su mango aitriųjų paprikų padažu ir dviejų rūšių namine adžika.