TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Stanislovas Viktoras Džiugas Audrė Mykolas Stasys
Nugarinės kepsnys orkaitėje
Nugarinės kepsnys orkaitėje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos nugarinės (apytikriai)
pagal poreikį daržovių (morkų, bulvių)
pagal skonį prieskonių
Marinatui:
1 šaukštas sojos padažo
3 skiltelės česnako (didesnių arba 4 mažesnių)
2 šaukšteliai rudojo cukraus
2 šaukšteliai aliejaus
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį česnakiniai pipirai
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos nugarinę nuplauti, nusausinti.

2.
Marinatui į dubenį pilti sojų padažą, aliejų, berti prieskonius mėsai, cukrų, česnakinius pipirus išspausti česnako (arba įtarkuoti), berti druskos ir išmaišyti. Nugarinę įtrinti marinatu. Aš mėsą marinavau iš vakaro, tad palikau marinuoti visai nakčiai.

3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, padėti mėsą riebia nugarėle į viršų.

4.
Daržoves pasmulkinti, pabarstyti mėgstamais prieskoniais, sudėti į kepimo formą šalia mėsos.

5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 45 minutes.

6.
Iš kepimo formos išimti daržoves į lėkštę, jas uždengti, kad neatvėstų, o nugarinę apversti kepimo formoje riebia dalimi į apačią ir kepti dar apie 30 minučių.




admin · 2024-04-27 03:33 · 48 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt