INGREDIENTAI: 2 kilogramai šonkaulių
200 mililitrų barbekiu padažo (naudojome "Santa Maria" BBQ Sauce Smoky Hickory)
30 gramų prieskonių mišinio (naudojome "Santa Maria" BBQ Rub for Ribs )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įtrinkite šonkaulius prieskonių mišiniu ir palikite marinuotis mažiausiai 30 minučių.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
3.
Pamarinuotus šonkaulius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Skardą pašaukite į vidurinį orkaitės lygį maždaug 2 valandoms.
4.
Paruoškite kepsninę taip, kad kaitra būtų vidutinė ir netiesioginė (apie 220 °C) (kepti galima ir orkaitėje).
5.
Iškeptus šonkaulius dėkite į kepsninę ir kepkite uždarę dangtį apie 10 minučių. Praėjus 5 minutėms, apverskite.
6.
Aptepkite BBQ padažu ir kepkite dar 10 minučių, Praėjus 5 minutėms, apverskite.
7.
Šonkauliukus išimkite iš kepsninės ir po 5 minučių galite pjaustyti.
Patarimai:
•
Patiekite su kepsninėje keptomis kukurūzų burbuolėmis.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.