TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-07 07:12
Kefyro panakota su avokadais
Kefyro panakota su avokadais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 sluoksnis:
400 gramų kefyro
5 šaukštai vandens
1 šaukštas želatinos
pagal skonį medaus (arba cukraus pudros ar klevų sirupo)
2 sluoksnis:
1 vienetas avokadų
150 mililitrų pieno
3 šaukštai vandens
1 šaukštelis želatinos
pagal skonį medaus (arba cukraus pudros ar klevų sirupo)
Papuošimui:
pagal skonį uogų (naudojau šaldytas)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kefyro sluoksniui į dubenį suberti želatiną, supilti vandenį ir išmaišyti. Padėti 10 minučių pastovėti. Tuomet pakaitinti iki kol granulės ištirps. Atidėti atvėsti, supilti kefyrą, įdėti medaus ir išmaišyti.

2.
Paruoštą masę supilti į taures, kuriose norite serviruoti, padėti į šaldytuvą stingti.

3.
Avokado sluoksniui į dubenį suberti želatiną, supilti vandenį ir išmaišyti. Padėti 10 minučių pastovėti. Tuomet pakaitinti iki kol granulės ištirps. Atidėti atvėsti.

4.
Avokadą nulupti, perpjauti pusiau, išimti kaulą, išskobti avokado minkštimą. Minkštimą dėti į dubenį ir sutrinti elektriniu trintuvu, supilti želatiną, įdėti medaus ir išmaišyti.

5.
Paruoštą avokado masę sudėti į taures su sustingusiu kefyro sluoksniu. Vėl dėti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol sustings. Papuošti uogomis.




admin · 2023-05-20 15:00 · 199 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt