INGREDIENTAI: 200 gramų grūdėtos varškės
8 vienetai vyšninių pomidorų (arba 2 didesnių)
70 gramų gražgarsčių
50 gramų salotų
1 sauja graikinių riešutų
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
3 šaukštai citrinų sulčių
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio medaus (ar klevų/agavų sirupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Gražgarstes ir salotų lapus nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite. Suplėšykite ar supjaustykite į indą, kuriame ruošite salotas.
2.
Nuo varškės nupilkite skystį, o grūdelius sudėkite į salotas.
3.
Pomidorus perpjaukite į 4 dalis, jei naudosite didesnius - į daugiau dalių. Svogūną ir riešutus smulkiai sukapokite. Dėkite į salotas.
4.
Sumaišykite citrinų sultis su aliejumi ir medumi, pilkite ant salotų. Skanaus!
Patarimai:
•
Jei norite, galite papildomai pagardinti druska, bet man sūrumo užtenka nuo varškės.