AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių
250 gramų uogienės (juodųjų serbentų, vyšnių, spanguolių ar kitos mėgstamos)
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
200 gramų sviesto (tirpinto)
180 gramų varškės
100 gramų migdolų drožlių (apytikriai)
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, suplakti iki purios masės. Į paruoštą masę pilti tirpintą ir atvėsintą sviestą, išmaišyti.
2.
Į kit1 dubenį sudėti varškę, sutrinti šakute, tuomet sudėti į dubenį su plaktais kiaušiniais. Išmaišyti mentele arba elektriniu plakikliu. Į varškės masę įsijoti miltus su kepimo milteliais ir perplakti.
3.
Kepimo formą (naudojau 23 cm) ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti pusę masės, ant viršaus šaukštu dėti uogienę, kad padengtų visą plotį, tuomet ant viršaus sudėti likusią varškės masę, ant viršaus gausiai užbarstyti migdolų drožlių.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Ar pyragas iškepęs, tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti neapsivėlęs tešla.