TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Šv. Florijonas, Gaisrų sergėtojo diena Latvijos Nepriklausomybės Deklaracijos diena
Jautienos troškinys moliūge
Jautienos troškinys moliūge

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
600 gramų jautienos (naudojome „Feel the Beef“ jautieną troškinimui)
1 vienetas moliūgų (didelio arba kelių mažų)
6 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
3 stiklinės jautienos sultinio
2 vienetai morkų
250 gramų rudųjų pievagrybių
0.5 stiklinės raudono sauso vyno
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis vorčesterio padažo
2 vienetai lauro lapų
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
pagal poreikį rozmarino
pagal poreikį čiobrelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Giliame puode ar troškintuve įkaitiname aliejų, dedame smulkintas morkas ir svogūnus, kepiname maišydami kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.

2.
Į puodą dedame jautieną ir kepiname pamaišydami 5 minutes.

3.
Jautieną pabarstome miltais, išmaišome.

4.
Beriame druskos, pipirų, paprikos ir čiobrelio, viską išmaišome.

5.
Supilame vyną ir pakaitiname, kol išgaruoja alkoholis.

6.
Dedame pomidorų pastą, Vorčesterio padažą, supilame sultinį ir užverdame.

7.
Sudedame bulvių kubelius ir pievagrybius, lauro lapus ir šviežias žoleles.

8.
Uždengtą puodą perkeliame į orkaitę ir kepame iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2,5 valandos.

9.
Likus valandai iki kepimo pabaigos į orkaitę dedame alyvuogių aliejumi apteptą moliūgą (ar kelis mažus moliūgus) nupjauta viršūne ir kepame apie valandą kartu su troškiniu. Moliūgas turi suminkštėti, bet ne per daug, kad vis dar laikytų savo formą.

10.
Troškinį patiekiame keptame moliūge.




admin · 2023-05-11 15:00 · 180 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt