INGREDIENTAI: 300 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų grietinės
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto (ištirpinto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
100 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Išsukame cukrų su kiaušiniais iki purios masės. Įmaišome vanilinį cukrų ir grietinę. Supilame į masę sviestą ir gerai išmaišome.
2.
Miltus su kepimo milteliais įsijojame į masę. Tešla gaunasi tiršta, tokia ir turi būti.
3.
Kepame barankyčių keptuvėje.
4.
Garų vonelėje ištirpiname juodąjį šokoladą su 1 v. š. sviesto. Barankytės šoną merkiame į šokoladą, pabarstome pabarstukais. Leidžiame šokoladui nudžiūti.